Asci

Sector van groothandel

Sector van groothandelSector van groothandel

Uw bedrijf is toeleverancier voor de retail of de industrie. Het karakter van uw handel is meer en meer projectmatig. Het sleutelbegrip is just-in-time delivery. Dat vraagt om software die uw verkoopproces goed ondersteunt.


Just-in-time

Met uw producten levert u kennis en kunde aan uw klant. Advies over de toepassing wordt steeds belangrijker, maar ook het leveren van een product op maat. U voert hiervoor klantspecifieke aanpassingen uit, die u in eigen beheer doet of uitbesteedt. Het karakter van uw handel is meer en meer projectmatig. Bijvoorbeeld bij nieuwe verkopen, maar ook in geval van gepland onderhoud bij uw klant. Of het nu gaat om onderhoudsintervallen of ad hoc in geval van storingen, just-in-time delivery is het sleutelbegrip.


Margebewaking

Dit alles maakt dat u behoefte hebt aan een oplossing die uw verkoopproces goed ondersteunt: van het eerste contact met een prospect of een nieuwe lead bij een bestaande klant tot het verkrijgen van de opdracht. En aan een oplossing die de uitvoering accuraat ondersteunt en waarmee de goederen en uren volgens afspraak geleverd worden. U kunt zich richten op de bewaking van de marge, eventueel in voor- en nacalculatie.

Ook is het belangrijk dat u de kennis van medewerkers over wat er bij uw klant speelt, vasthoudt in uw organisatie. Dat u 24 uur per dag geopend bent via uw webshop of via een brancheportaal. U wilt een logistiek apparaat dat betrouwbaar en snel kan leveren. En dat u serviceprocessen goed geautomatiseerd zijn, zodat u service en onderhoud levert volgens afspraak. Immers, een tevreden klant blijft bij u.


Referenties

Elektronica, Metaalwaren, Bouwsector, Verpakkingsmaterialen